Mei – 2020

De afgelopen maand zien we heel veel crowdfunding acties starten in verband met het COVID-19 virus. Investeerders worden gevraagd om deel te nemen in projecten waarbij men financiering verleent aan bedrijven in problemen.

FoxGarden heeft bij alle platformen waar zij verbonden mee is aangegeven dat wij openstaan voor een standaard Corona aanpak. Daarbij wordt wel rente geïnd maar worden ondernemingen voor de komende 4-6 maanden vrijgesteld van aflossing.

Veel horeca ondernemingen (zoals de kroeg op de hoek) zijn in moeilijkheden gekomen. Maar ook studenten komen in geldnood omdat zij geen werk meer hebben in de horeca. We zien dus ook al Crowdfunding voor dit soort groepen. Bedrijven doen een beroep op hun klantenkring om te helpen in deze moeilijke tijd.

Als investeerder en iemand met vermogen wil je graag ondersteunen in deze moeilijke tijd. Dan is het goed om je te realiseren dat je dit geld als gift moet zien. Daarnaast is het goed om te kijken wat voor studie de studenten volgen (is er wel verdiencapaciteit).